Trikovi sa dekorativnim sprejom za bojenje

- Dekoracija

Koliko puta ste sklonili simpatičanu sitnicu sa police jer se jednostavno ogulila, nije previše efektna, boja vam ne odgovara ili je pak to možda najobičniji buket koji polako vene i vreme mu je za bacanje? Interesantna stvar je da zapravo od tih najjobičnijih stvari često možemo uz vrlo malo mašte i još manje novca napraviti slatku dekoraciju koja će dobiti glavnu poziciju na polici ili poslužiti kao odličan detalj za neku manju ili veću proslavu.

Ovom prilikom smo odlučili da podelimo sa vama jednu jednostavnu, a efektnu ideju. Poslužili smo se sa dekorativnim sprejom zlatne boje. Sprejevi za bojenje su izuzetno pristupačni i dostupni svačijem džepu, a predmet koji ćete ukrasiti možete sigurno pronaći među sitnicama koje posedujete.

Mi smo kao primer uzeli buket cveća koji se već uveliko osušio, stari ram za slike koji je kao i cveće bio spreman za crnu plastičnu kesu i one male klasične sveće koje se skoro pa na trafikama prodaju. Zlatan sprej smo imali od ranije, jer smo nekom davnom prilikom bojili drvene garnišne za zavese. Eto još jedne ideje ukoliko imate želju da samostalno restaurirate svoje drvene garnišne 🙂

 

 

Informacije radi, Happy Color sprej koji se nalazi na fotografiji je dostupan u svakom objektu koji prodaje boje, lakove farbe i njegova cena se kreće između 300 i 500 dinara, u zavisnosti od boje. Takođe, moguće ih je i online naručiti.

 

 

Još jedan ne manje bitan savet, prilikom bojenja trudite se da držite pola metra odstojanje od predmeta koji prskate jer ćete tako izbeći neželjeno slivanje boje i postići ravnomerno bojenje površine. Takođe ukoliko bojite ramove za slike ili slične predmete, ne zaboravite zaštitini beli papir u sredini koji ćete nakon sušenja izvaditi.  Pustite oko 24h da se predmet dobro prosuši.

 

 

 

 

Prethodni članak
Sledeći članak

Pročitaj još

Nema komentara

Komentar