Nije baš svaka žaba vaš potencijalni princ

- Saveti

Zašto još uvek niste pronašle odgovarajućeg partnera?

Verovatno ste se uvek slatko zabavljali uz bakinu i dekinu priču kako je njihov brak sklopljen uz čašicu šljivovače i partiju razgovora šta ulazi u miraz, da l’ je zemlja plodna, kome idu paprike, a kome luk. To vreme je prošlo, ali ne znači ni da je ovo danas mnogo bolje. Modernizacija nije donela samo iPhone X, već i dosta komplikovane međuljudske odnose. Svet nam danas iskače iz frižidera, sve je moguće, dozvoljeno i dostupno. Skrupuli više nisu prioritet, obraz brišemo micelarnom vodom, glavu kvasimo hladnim tušem i sve loše odluke puštamo da odu niz slivnik tuš kabine, zaboravljene zauvek.

Složićete se da prva rečenica sa bakom i dekom na kraju zvuči mnogo harmoničnije bez preterano komplikacija?

Zašto?

Pa da počnemo. Odluke se olako donose, apetiti su mnogo veći, tuđe dvorište uvek ima boljeg frajera, a svoje cveće nismo ni razmišljali da zalijemo. Da ne pominjemo Instagram očekivanja po principu kako drugi mogu, nađu, uspeju, ostvare, a vidi mene gde sam. Sve je to plitka bara bez ijednog krokodila. Cela ta šarena laža ubija realna očekivanja i odaljava nas od stanice zvane samospoznaja. Nije magija, samo mala pomoć pri rešavanju večite misterije kako pronaći pravu osobu i biti zadovoljan sa njom.

Samospoznaja

Da li vam se desilo da odbijete mnogo dobrog frajera? Ako nije, zašto nije? Da li svako zgodno muško telo odgovara vašoj ličnosti ili je to logika – ko će njemu da odoli, ako se još poklopimo i kao ličnosti sjajno, ako ne, šta je tu je, svratićemo za vikend do Beton hale da upecamo nešto novo, nadamo se onog pravog.

Složićete se da ovaj pristup ne vodi ka zemlji ljubavi koju svi prizivaju da im se desi. Tu se zapravo postavlja drugo pitanje. Da li ste zastali i dopustili sebi da upoznate sebe? Upoznavanje sebe nije nauka o nastanku Adama i Eve, već kopanje u suštinu svoje ličnosti. Što bolje poznajete svoje potrebe, to ćete lakše umeti da isfiltrirate muškarce i dođete do osobe vredne pokušaja. 

Preispitajte se.

Šta odlikuje vas i vaš karakter?

Koja su vaša dnevna zanimanja?

Kako volite da provodite slobodna jutra vikendom?

Kako funkcionišete?

Da li vas ispunjava osoba koja ima prosečne ambicije dok vi stremite ka mlečnom putu?

Šta su za vas kompromisi? Koji kompromisi dolaze u obzir, a koji ne?

Da li želite mirno more ili planinarenje uz Kilimandžaro?

Šta vas uveseljava i čini srećnom?

Da li ste stabilni i srećni bez muškarca? 

Ko ste vi?

Kada budete znali konkretan odgovor na bar polovinu pitanja koja postavite sebi, onda ćete mnogo jasnije uvideti šta tražite kod partnera. Šta ta osoba mora da poseduje, a na šta možete zažmuriti.  Možda shvatite da za vas nije biznismen u skupom odelu sa pričama od dve hiljade evra, nego blesavi avanturista koji će svaki vaš vikend učiniti zanimljivim, neko ko poseduje iste životne vrednosti kao vi, neko čije mane možete podneti.

To je kao kad birate profesiju. Vi znate čime želite da se bavite, možda postoje bolje plaćeni poslovi, zanimljiviji, ali to nije vaš poziv. Isto je i sa muškarcima, nije svako za vas i nije ideja probati sa svakim, već odabrati osobu sa kojom smatrate da vredi pokušati. Niko ne kaže da se to nalazi svaki dan, dok bacate đubre ili pijete kafu, ali ćete bar sebe poštedeti mnogobrojnih promašaja koji vam stvaraju iluziju da se odgovarajuća osoba nikad neće pojaviti. Nećemo reći princ na belom konju, jer život nije pepeljuga sa staklenom cipelicom da očekujete savršenstvo, ali ka tome svakako težite.

Prethodni članak
Sledeći članak

Pročitaj još

Nema komentara

Komentar