Četiri jednostavna načina da uskršnja jaja učinite neodoljivim

- Dekoracija, Ideje, Saveti, Uradi sam

Klasičan način farbanja jaja mi je oduvek bio simpatičan samo ukoliko neko drugi to uradi, a ja bacim pogled na korpicu pa sa smeškom kažem „A slatka su“.

Kesice sa bojama, stavljanje jaja u čarape, pravljenje herbarijuma na istim i slične stvari su ipak deo bakinih priča. Da ne bude loše shvaćeno, lepo je, ali u svakom od nas čuči mali kreativac, pogotovo kad imamo slobodne dane, te je pravo vreme da isprobamo neke nove uskršnje dekoracije. Dodala bih i jednostavne, ipak niko od nas ne želi da provede ceo dan u ukrašavanju jaja, ipak su to samo četiri slobodna dana.

1. Lak za nokte, ali ne na noktima

Sigurno svi imate pojedine lakove za nokte koji su spremni za bacanje ili neke koji su delovali kao dobra kupovina, a ispostavilo se da nijansa i nije baš idealna. Ništa od toga ne bacajte, evo kako ih sjajno možete iskoristiti na veliki petak.

Kombinacije boja neka ostanu na vama, ali moj favorit je crno bela kombinacija koju možete videti u nastavku.

Način bojenja

Uzmite činiju, sipajte vodu do polovine, a nakon toga sipajte u vodu od svakog laka za nokte po malo boje. Nakon što stavite sve željene nijanse uzmite neki predmet u vidu štapića i promešajte po površini. Mali savet, ipak je bojenje u pitanju, koristite gumene rukavice.

Moj favorit kada je u pitanju odabir boja

2. Zabava sa decom na tri četiri sad

Verujem da je ovo jedna od sjajnih varijanti da se odlično zabavite bojeći uskršnja jaja. Emoji emotikoni su zaživeli u svim oblicima, davno napustivši naše mobilne telefone, te je bilo vreme da se primene i u uskršnjem izdanju.

Kako dobiti jarko žutu boju jaja pre crtanja?

Svi znamo da žuta boja iz kesice često ume da razočara, te u nastavku možete pročitati drugu soluciju za efikasno bojenje jaja u žute nijanse.

Način pripreme:

Potrebno za 3 komada – Jaja, začin kurkume (dve supene kašike), 7,5dl vode, sirće, malo soli

-Pomešajte začin, vodu, kašiku sirćeta, malo soli i potopite jaja.

-Zagrejte vodu do ključanja i skuvajte jaja kao što ih inače kuvate. Kurkuma mnogo brzo boji pa će jaja najverovatnije biti obojena čim budu skuvana.

-Za svaki slučaj ne bacajte žutu vodu, nego izvadite jaja u posebnu posudu sa ledeno hladnom vodom

-Kad se ohlade, izvadite ih i pustite sa se osuše. Do tad će vam postati jasno da li vam je boja dovoljno intenzivna ili ne. Ako nije, samo vratite jaja u onu vodu koju ste sačuvali (ali da bude hladna) i neka odstoje malo u frižideru.

Nakon bojenja vam preostaje deo sa iscrtavanjem emotikona, upotrebite flomastere i krenite sa zabavom!

3. Moć spreja

Sprej mi je postao jedna od omiljenih stvari. Svi predmeti koji zahtevaju „ulepšavanje“ se mogu čas posla pretvoriti u nešto super kul dekorativno, a potrebno je samo odabrati omiljenu boju. U ovom slučaju nije stvar ulepšavanja već dekoracije. Možete obojiti celo jaje ili kao na slici napraviti čuveni ombre. Željenu stranu isprskajte bojom sa odstojanja od oko 30 cm.

Takođe, ukoliko želite da se poigrate dodatno, možete crnim markerom ispisivati ili crtati po obojenim ili belim jajima.

4. Pirinač tehnika

Ovo je možda jedan od najjednostavnijih načina da na atraktivan način dekorišete jaja. Za ovu tehniku je pogodno da kupite bela jaja, ali ukoliko želite možete ispobati ovo kao dodatnu dekoraciju na prethodno ofarbanim jajima.

Sve što vam je potrebno:

Pirinač – Ne treba da se kuva prethodno

Boje za hranu – U vidu gela

Papirne kese – Ukoliko ne nađete papirne, možete i neke manje plastične iskoristiti

Jaja

Sipajte pirinač u papirnu kesu

Sipajte jednu ili više boja u kesu, a nakon toga zatvorite kesu i promešajte

Stavite jaje, a nakon toga ponovite isti proces, zatvorite kesu i promešajte lagano jaje u kesi

SREĆAN USKRS!

Prethodni članak

Pročitaj još

Nema komentara

Komentar